Drumul meu către o viață sănătoasă.

     Saluuut! Eu sunt Cami (Chirilă-Radu Camelia-Francesca) și iubesc să trăiesc sănătos. M-am născut în anul 1998, în orașul Salonta din județul Bihor, oraș în care mi-am petrecut toată viața și de care sunt mândră să povestesc oricui. Salonta e un oraș mic, liniștit în cea mai mare parte a timpului, dar frumos, atât când vine vorba de aspect, cât și când vine vorba de oameni. Din anul 2016, luna septembrie m-am mutat în Timișoara pentru a urma facultatea de Automatică și Calculatoare la Universitatea Politehnică, iar aici locuiesc în prezent.

          Fac sală și mănânc sănătos de circa 4 ani deja și pot spune cu toată inima că aceasta e pasiunea mea și vreau să o urmez toată viața. Doresc să ajut și să inspir oamenii, arătându-le ce înseamnă, cu adevărat, să trăiești acest stil de viață.

                De când m-am născut și până la vârsta de 15 ani am fost grasă și nu m-a deranjat acest lucru, în ciuda faptului că oamenii și copii de vârsta mea făceau glume pe seama mea destul de des. Deși făceam sport, fiind în echipa de baschet a școlii ( desigur, pe banca de rezervă), aveam 85 de kg. Am încercat de slăbesc cu diferite diete (de dragul mamei mele, nu că aș fi vrut eu), dar după cum știm toți, dietele sunt doar pentru o perioadă de timp, iar în momentul în care te întorci la stilul de viață obișnuit (dulciuri, cartofi prăjiți, pizza și altele), fiecare kilogram dat jos se va depune la loc. Așadar, totul a început la vârsta de 15 ani când, țin minte sigur, eram în data de 6 noiembrie 2013, m-am trezit de dimineață foarte hotărâtă: eu vreau să slăbesc, vreau să arăt bine și să mă simt bine în pielea mea, vreau o schimbare. Și am început; de unde? Nici eu nu am fost sigură. Nu știam atunci ce înseamnă (cu adevărat) să mănânci sănătos, dar trebuia să fac cumva primul pas.

          Am început să citesc și să mă documentez despre acest stil de viață în care doream să mă avânt. Am aflat că mâncarea procesată e un element la care trebuie să renunț, astfel că, pas cu pas(săptămână după săptămână) am scos câte un aliment nesănătos sau două( de la dulciuri până la fast food sau mezeluri și altele), încercând să mănânc cât mai sănătos. Am început să dau mai multă atenție antrenamentelor de baschet, încercând să alerg mai mult și să mă mișc mai mult. În plus, seara, făceam acasă încă 30-45 de minute tot felul de exerciții pentru tonifiere.

          Da, oameni buni, am reușit, AM SLĂBIT! Dar ce prostii mai făceam, fără să îmi dau seama, vai vai. Mâncam sub 1200 de calorii de multe ori, (care e necesarul zilnic minim al unui om doar pentru a îi funcționa organismul) pentru că nu știam eu ce sunt caloriile, până mai târziu. Uitam să beau apă și nu sunt sigură dacă beam jumătate de litru pe zi. Mi-aș fi dorit să știu atunci tot ce știu acum însă nu pot da timpul înapoi. Da, am greșit. Am reușit să slăbesc 33 de kg în 11 luni, ceea ce nu e deloc rău dar puteam să o fac mai bine și mai sănătos. Cred că organismul meu era chinuit de multe ori, deși poate nu simțeam asta. Eram nervoasă din cauza lipsei de energie și mă certam cu multă lume, fără a-mi da seama care era problema defapt.

          Așadar, am ajuns la 52 de kg și da, eram prea slabă din cauza faptului ca pierdusem nu doar grăsime ci și mult mușchi. Vedeam că eram prea slabă, dar nu doream să mă îngraș, ci să îmi cresc mușchii -aproape inexistenți. În luna octombrie a anului 2014 am decis să încep să merg la sală(cea mai bună decizie din viața mea). La început făceam singură (învățând „ce” și „cum” de pe internet), și funcționa, oarecum. Am început să învăț mai multe despre calorii și nutrienți, precum și despre importanța lor. După un timp am hotărât să îmi iau un antrenor personal care să mă îndrume și să mă învețe să lucrez cât mai corect. Arpi Bagdi m-a învățat bazele antrenamentului cu greutăți și astfel mi-am dezvoltat o pasiune pentru fitness. Am descoperit cât de frumos e să mănânci mult, sănătos și să îți hrănești corpul cu nutrienți.

          Acum, după acești ani de sală și nutriție adecvată, am ajuns la greutatea de 57 de kg și pot spune că sunt mândră de rezultatele mele. Am învățat atât de multe și încă învăț. Am învățat să mă iubesc pe mine, și nu vorbesc aici de narcisism, ci despre pur și simpla acceptare de sine. Am aflat ce înseamnă să fii puternic, mai mult psihic decât fizic, și am realizat cât de binecuvântată sunt din toate punctele de vedere. Fitnessul nu înseamnă doar aspect fizic; e cu mult mai mult de atât. Înveți să fii disciplinat și controlat, dar în același timp realizezi cât de important este să fii și blând cu tine însuți. Înțelegi că sănătatea ta interioară și felul cum te simți sunt mai de preț decât orice iar gândurile pe care ți le spui în fiecare zi au o putere absolută asupra alegerilor tale. Înveți să trăiești sănătos, nu doar făcând sport sau mâncând alimente sănătoase, ci și având o atitudine pozitivă asupra vieții, oamenilor din jur, situațiilor prin care treci.

        Iubesc să trăiesc acest stil de viață, chiar dacă la început mi-a fost atât de greu; orice început este greu, dar nu trebuie să renunți la visul tău doar pentru că drumul până la el e pavat cu noroi. Trebuie să lupți până la final și îți promit că întreaga ta bătălie nu va fi în zadar! Vei fi mândru de tine, și eu voi fi mândră de tine. Visul meu a fost să mă simt bine și să fiu fericită în propria mea piele; și îmi îndeplinesc acest vis în fiecare zi.

8 răspunsuri la „Drumul meu către o viață sănătoasă.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s