5 principii după care trăiesc/ partea 1

         Sunt multe citate care mă motivează și care mă fac să mă simt mai bine în momentele grele. Toți ne simțim uneori doborâți, dar trebuie să găsim puterea în noi de a ne ridica și de a merge mai departe. Aici sunt 5 gânduri care mă inspiră în fiecare zi să lupt pentru dorințele mele, să fiu un om mai bun, să nu renunț niciodată, să sper, să iubesc și să fiu în pace cu mine însămi.

  1. Într-o lumea rece, tu caută să ai o inimă caldă.

          Ajută oamenii când poți să o faci, chiar dacă nu vei primi nimic în schimb. Fă-o pentru tine, dacă nu pentru ei. Caută să faci binele, așa vei avea mereu de câștigat. La ce te ajută să întorci rău pentru răul primit? Tu fii înțelept: iartă, dar nu uita… și mergi mai departe pe drumul tău.

          Într-o lume în care oamenii se urăsc unii pe alții înainte de a se cunoaște, tu să ai o inimă bună și să dai o șansă fiecăruia, indiferent de aparențe, aspect fizic, sau vorbele celor din jur. Chiar dacă cineva alege să nu te suporte pentru că pur și simplu „nu îi place fața ta”, tu lasă-l și nu îi întoarce ura, ci continuă-ți drumul prin viață, iar el va realiza că te-a judecat greșit.

          Când ți se pare că cineva greșește, pune-te mai întâi în poziția lui și încearcă să îi înțelegi motivele înainte de a sări la concluzii greșite. Ascultă-l mai întâi, dă-i șansa să-și spună povestea iar apoi sprijină-l cum poți tu mai bine.

  1. Ai dreptul să țipi, ai dreptul să plângi, dar nu renunța!

          Toți avem zile proaste în care parcă nimic nu merge bine. Privim spre trecut și tot ce vedem e eșecul pe care l-am făcut, uitând toate amintirile frumoase. Privim în prezent și vedem atâtea obstacole ce ne stau în calea realizării dorințelor noastre. Privim spre viitor, și nu mai vedem nimic. Suntem deprimați  și uneori chiar suntem în stare să ne dăm bătuți, să renunțăm la visul pe care abia am început să îl clădim.

          Nu ești singur! Fiecare avem parte de astfel de momente și da, ai dreptul să te plângi, să țipi de durere, să verși lacrimi! Descarcă-te, dă totul afară și când simți că nu mai ai lacrimi, inspiră adânc și amintește-ți că nu te-ai născut ca să renunți. Ești în lumea asta pentru un motiv: să lupți până la capăt și dai tot ce ai mai bun din tine astfel încât, într-o zi când visul tău va fi împlinit deja, stând seara întins pe pat și privind spre tavan, să îți amintești de acea zi –ziua în care ai decis că lupta ta nu se încheie acolo, că mai ai de purtat multe bătălii în viață, că vei merge mai departe indiferent de ceea ce încearcă să te tragă înapoi. Și vei zâmbi, vei fi mândru.

  1. Gândurile pe care ți le spui tu însuți în fiecare zi au puterea de a te ridica sau de a te doborî.

          Ideile tale te definesc, te fac să fii mai bun, mai perseverent, puternic, fericit, sau te fac să fii mai rău, pesimist, delăsător, trist. Petrecem multe ore din viață alături de persoanele din jur și într-adevăr ceea ce ei ne spun sau ne sfătuiesc ne afectează într-o oarecare măsură. Dar persoana cu care petrecem cel mai mult timp suntem noi, iar ceea ce ne spunem noi înșine are cel mai puternic impact asupra acțiunilor noastre.

          De ce ai alege să fii în război cu tine însuți? Cel mai rău lucru pe care îl poți face e să te subapreciezi singur, să te dobori singur și să te închizi în propria ta cutie pentru că ești dezamăgit de tine. Când simți că nu ești așa cum îți dorești, gândește pozitiv și ridică-te în picioare! Schimba ceva, nu rămâne pe loc. Cele mai mari realizări necesită timp și dedicare, așa că începe mic, puțin câte puțin, pas cu pas și vei vedea cât de departe poți ajunge atunci când alegi să fii în pace cu tine.

  1. Multe lucruri nu sunt corecte, dar în cele din urmă toți avem aceleași 24 de ore într-o zi și aceleași 7 zile într-o săptămână. Ne facem timp pentru ceea ce ne dorim cu adevărat.

          E vorba de priorități. ÎNTOTDEAUNA e vorba de priorități.

Persoana:  Of, aș vrea și eu să am timp să gătesc acasă și mai sănătos/să merg la sală/să fac sport/să citesc/să ies în oraș, etc.

Eu: Te uiți des la televizor ? Stai mult pe Facebook?

Persoana:  Păi, mă uit la TV cam o oră sau 2 și pe Facebook stau destul de mult.

Eu: Și nu poți renunța la măcar o oră din activitățile astea ca să ți-o dedici gătitului/mersului la sală/ieșitului la plimbare cu prietenii?

          Port destul de des această conversație cu oamenii și încerc să le explic că dacă într-adevăr îți dorești să faci ceva trebuie să renunți la unele lucruri care nu sunt la fel de prioritare. Nu, nu trebuie să îți ștergi contul de Facebook, ci pur ș simplu diminuează timpul pe care îl petreci pe rețelele de socializare.  Nu cred în expresia „Nu am timp”; întotdeauna ai timp pentru cele mai importante lucruri pe care vrei să le faci. Iar dacă uitatul la TV e mai prioritar decât o jumătate de oră de sport, atunci asta e. Totul stă în puterea ta de a-ți decide ce îți dorești cu adevărat.

  1. Nu întotdeauna vei fi motivat. Învață să fii disciplinat.

          Sunt dimineți în care aș rămâne în pat tot restul zilei. Sunt seri în care mă gândesc cu groază la ziua ce vine pentru că știu că mă așteaptă o grămadă de treburi. Sunt zile în care antrenamentul meu la sală nu merge bine, parcă nimic nu lucrează cum ar trebui, și totuși nu mă opresc în mijlocul antrenamentului și plec acasă. Nu tot timpul vei fi motivat să faci ceea ce trebuie sau ceea ce știi că e nevoie (indiferent că vorbim de antrenamentul la sală, mersul la școală, învățatul sau altele), așa că e nevoie să înveți să fii disciplinat. Când nu am chef să merg la sală, dar am un antrenament programat, merg oricum. De ce? Pentru că voi fi mândră de mine la final, când voi putea spune că am reușit să ies din zona mea de confort în ciuda lipsei mele de motivație în acea zi. De obicei întâmplările din trecut (depărtat sau apropriat) ne aduc în această stare. Trebuie să le depășim și să mergem înainte, orice ar fi, pentru că timpul trece, chiar dacă noi nu trecem peste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s